Ortheses

Het vervaardigen van silicone ortheses voor drukontlasting bij o.a. likdoorns.

Een orthese is een uitwendige gedragen hulpmiddel ter correctie van standsafwijkingen of abnormale beweeglijkheid van gewrichten in de voet. Dit hulpmiddel kan verschillende functies vervullen, namelijk: Ontlastende / ondersteunende of beschermende functie

Zoals bij hamerteen, (een teen die niet plat ligt) ruitertenen (een teen die op een andere teen rust), klauwtenen (een teen die de grond niet raakt) of bij likdoornvorming op of tussen de tenen. Hier wordt een orthese gebruikt om drukplekken op tenen te ontlasten die ontstaan zijn door de schoen. De behandeling is gericht op het behoud van/of verbetering van de functionele beweeglijkheid van de tenen. een orthese geeft pijnverlichting.

Om een goede orthese te maken vindt er eerst een voetonderzoek plaats. Hierbij word o.a. gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen. Ook worden uw dichte schoenen onderzocht.

Het afmaken van een orthese wordt per situatie apart bekeken. Wanneer ik deze voor uw  maak wordt het na 24 uur afgewerkt en verzorgingstips worden meegeleverd. Een week erna vindt een controle afspraak plaats.

 

Als pedicure ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie Provoet en bij het Kwaliteitsregister van Procert